نکاتی مهم در طراحی و تولید کابینت آشپزخانه با ام دی اف
طراحی و ساخت کابینت آشپزخانه مانند هر بخش طراحی یک خانه اهمیت بسیار زیادی دارد و از آنجایی که کابینتها بخش مهمی از آشپزخانه محسوب میشوند، لازم است تا در طراحی و ساخت آنها به نکات گوناگونی پرداخته شود. رعایت این موارد که در ادامهی این مقاله آورده شدهاند، به شما کمک میکند در طراحی کابینتهای یک آشپزخانه در مسیر درستی قرار بگیرید:
-
ضخامت ام دی اف برای تولید کابینت آشپزخانه
ام دی اف با ضخامت ۱۶ و یا ۱۸ میل برای تولید کابینت آشپزخانه مناسب است. برای پشت کار کابینت میتوان از ورق با ضخامت ۳ میلیمتر هم استفاده کرد.
برای صفحه کابینت از جنس چوب، از ورقهای ام دی اف با دانسیته کمتر استفاده میشود. طول ورق برای صفحه کابینت بیشتر و برابر با ۴.۱ متر و ضخامت آن نیز ۱۶ میلیمتر است. صفحات کابینت با ضخامتهای نهایی ۳ تا ۵ سانتیمتر با استفاده از چند لایه ورق ۱۶ میلیمتر و ساختار مشبک ساخته میشود.
با توجه به سبک طراحی خانه یا دفتری که کابینت آشپزخانهی آن را طراحی میکنید، سبک طراحی کابینت را یک مسیر مشخص قرار دهید تا نتیجهی نهایی با کلیت طراحی سازگار باشد.
اگر نمیتوانید ایدههای خود را نهایی و تبدیل به طرح کنید، از مجلات معماری ایده بگیرید. مجلات معماری بسیاری هستند که میتوانید از طراحی آنها الهام بگیرید و بیشتر از خروجی طراحی خود آگاه باشید.
-
فرمول و نقشه مربوط به ظاهر کلی کابینتها
از همان آغاز مشخص کنید که کابینتهای شما شکلی مدرن دارند یا بیشتر سبک کلاسیک برای آنها درنظر گرفته شده است. توجه کنید که این مورد به دکوراسیون کلی منزل یا محل کاری که طراحی میکنید نیز بازمیگردد.
مشخص سازید که ام دی اف کابینتهای شما از طرحهای سادهی رنگی هستند یا طرحهای چوبی یا سنگی را انتخاب میکنید که میتوانند فضا را کاملا تغییر دهند.
به جنس روکش ام دی اف خود توجه کنید و بر اساس سبک مورد نظر خود و رنگهایی که موجود هستند بهترین تصمیم را بگیرید.
فضاهایی که باید با ماشین لباسشویی، ماشین ظرفشویی، هود، فر، قهوهجوش و … اشغال شوند را درنظر بگیرید تا بتوانید در نهایت ظاهر بهتری برای کابینتها رقم بزنید.
ابعاد دیوار به دیوار را استخراج کنید و سعی کنید در طراحی به درستی آنها را پیادهسازی کنید.
حتما فضاهایی که به وسایل آشپزخانه اختصاص دارند را در طراحی بیاورید. حتی به درستی مشخص کنید که پنجره، درها و حتی ستونها در کجای محیط آشپزخانه قرار دارند.
حتما لولهکشی و جای سیمکشی برق را در طراحی کابینت آشپزخانه مشخص کنید.
با توجه به نوع کاربرد آشپزخانه و توجه به این مورد که به یک خانه تعلق دارد یا محل کار، برای نورپردازی، طرح و فضاسازی تصمیم بگیرید. همچنین فضایی که برای کابینت آشپزخانه در نظر دارید میتواند روی خروجی تاثیر بگذارد.
الویتبندیهای زیر را حتما مشخص کنید تا تصمیمات درستتری بگیرید:
توجه به اینکه چند بار آشپزی میکنید و چه مدل غذاهایی درست میکنید. به چه فضایی برای انجام امور خود نیاز دارید نیز میتواند خیلی روی تصمیمات شما تاثیر بگذارد.
در آشپزخانه به چه لوازم جانبیای نیاز دارد؛ از جمله اسپیکر هوشمند، جایگاه تبلت و… .
مشخص کردن سن و سلایق افرادی که در آشپزخانه به امور آشپزی میپردازند و اینکه خانواده در آن زندگی میکند یا فرد مجردی قرار است از آن آشپزخانه استفاده کنید. حتی قد افرادی که آشپزی میکنند از مواردی است ک باید در ساخت کابینت آشپزخانه مورد توجه قرار گیرد.
پاسخ به این سوال که آیا زیاد از آشپزخانه استفاده میشود و محلی است تا خانواده در آنجا دور هم جمع شوند یا خیر، کمک میکند تا بتوانید به خوبی فضا را سروسامان دهید.
همچنین توجه به اینکه آیا غذاخوری در آشپزخانه قرار دارد یا خیر میتواند روی انتخاب و مدل کابینتها تاثیرگذار باشد.
-
کاربردی بودن محیط و فضای مرتبط با مواد اولیه، ادویهها و محصولاتی که باید انبار شوند:
برای بعضی از ظروف، سرویس قاشق و چنگال، چاقوها و… کشو در نظر بگیرید و توجه داشته باشید که با توجه به تعداد لوازم و حجم آنها، به اندازهی کافی کشو ایجاد کنید.
توجه کنید که با توجه به فضای موجود و کاربردهای مورد نیاز خود آیا میخواهید یک جزیره داشته باشید تا بتوانید راحتتر در آشپزخانه حرکت کنید و به امور آشپزی بپردازید یا خیر.
برای موارد بسیاری مانند حولهها، دستمالها و وسایل مربوط به آشپزی مانند دمکنیها و دستکشها لازم است تا کشوهای عمیقی داشته باشید تا همه موارد در آنها قرار بگیرد.
در نهایت توجه داشته باشید که نیازهای شما و محیطی که برای آشپزخانه در نظر گرفتهاید خیلی روی خروجی نهایی کابینت آشپزخانه تاثیر خواهد گذاشت. همچنین لازم است حتما تمام جوانب و به خصوص استفاده از ام دی اف مناسب را مورد توجه قرار دهید.