سقف کاذب جدید
در حدود هزار سال پیش سقف کاذب با هدف زیباتر کردن فضای داخلی و برای پوشاندن اتصالات سقف برای اولین بار در ژاپن مورد استفاده قرار گرفت. پس از آن با نیاز به قابلیت های مهم تر مانند قابلیت عایق صدا، دوام بیشتر، قیمت مناسب تر و وزن سبک تر، از معماران و مهندسین ساختمان خواسته شد تا متریال جدیدی برای سقف کاذب بسازند. بدین ترتیب تولید سقف کاذب مدرن از سقف های کاذب چوبی به گچی، ترموکول، آرمسترانگ و در نهایت به سقف کاذب جدید پی وی سی یا سقف کشسان رسید.
جا افتادن استفاده از سقف کاذب پی وی سی در ساختمان ها و منازل سراسر جهان زمان زیادی نبرد. این تکنولوژی در بدو ورود به دلیل دارا بودن مزیت های رقابتی بسیار بیشتری نسبت به انواع سقف های رایج در تمام دوران ها به زودی جای خود را در بین انبوه سازان، پیمانکاران و مردم عادی یافت.
انواع سقف کاذب:
سقف کاذب انواع مختلفی در سراسر جهان دارد اما چند نوع از این سقف های کاذب در ایران رایج تر بوده و بیشتر مورد استفاده در ایران قرار می گیرد:
سقف کاذب رابیتس
سقف کاذب رابیتس نوعی ورقه فولادی مشبک است که آن را به وسیله سیم های مفتولی به شبکه فرعی وصل می کنند. در رابیتس ملات کاملا چسبیده است و امکان ترک خوردن و ریزش بسیار کمی دارد. از این متریال برای دیوار و تزیینات سقف خانه استفاده می شود.
سقف کاذب کناف
نام این سقف برگرفته از نام خانواده آلمانی است که آن را اختراع کرده و سپس در دنیا معروف کردند. کناف در اصل به نوعی صفحه ای است با روکش گچی که کاملا خشک و پیش ساخته است. با استفاده از کناف می توان تمامی نیاز های ساختمانی که با گچ برطرف می شد را با سرعت بالاتر، وزن سبک تر و قابلیت شکل دهی بیشتری ساخت. سقف کاذب کناف امروزه به عنوان یکی از مهم ترین عناصر ساختمانی نامیده می شود و کاربرد های فراوانی دارد.
سقف کاذب چوبی
سقف های کاذب چوبی همیشه جزو متریالی مورد استفاده در خانه های ایرانی بوده است، به ویژه خانه های ییلاقی و خانه های نزدیک به دریا. این متریال به نسبت کناف وزن سنگین تری دارد و قابلیت شکل پذیری کمتری دارد. اما چوب به فضا گرما و صمیمیت خاصی می بخشد. بسیاری از افراد آن را متریال فوق العاده ای برای خانه های ویلایی می دانند. چوب انرژی خانه ها را دو چندان می کند اما معایب آن از جمله از بین رفتن توسط جوندگان و حشرات، امکان نم گرفتگی و همچنین آسبپ پذیری در برابر گرما و آتش موجب شده است در انتخاب تردید زیادی به وجود بیاورد.
سقف آسمان مجازی
سقف آسمان مجازی از تایل های شیشه ای مربعی(030*30 یا 60*60) ساخته می شوند. روی آن انواع چاپ صورت می گیرد. این سقف کاذب نیز مانند انواع دیگر دارای مزایا و معایب خاص خود است. سقف آسمان مجازی به نسبت انواع سقف کاذب جدید دارای وزنی سنگین تر است. این سقف به جهت جنس شیشه ای خود آسیب پذیری بالاتری دارد. اما این سقف به دلیل چاپ روی آن دارای طرفدارانی است که به سقف های دکوراتیو علاقه مند هستند.
-
سقف لابل
هنگامی که از سقف کاذب جدید صحبت به میان می آید، باید از سقف کشسان لابل نام برد. متریال اصلی این سقف، پارچه پی وی سی و پلاستی سایزر است که موجب خاصیت کششی در این سقف می شود. سقف لابل جزو سقف های کاذب کشسان است که دارای ویژگی های قابل توجه ای است. سقف کشسان دارای سبک ترین وزن در بین انواع سقف کاذب دیگر است. این متریال ضد رطوبت، ضد اشتعال و آنتی باکتریال است. این سقف قابلیت جابجایی نیز دارد. به همین دلیل در انواع محیط های درمانی، محیط های مرطوب و خانه های اجاره ای بسیار مورد استفاده است. علاوه بر آن امکان چاپ انواع طرح روی سقف کشسان وجود دارد.
در ظاهر برخی ممکن است سقف لابل را با انواع سقف های آسمان مجازی اشتباه بگیرند اما نکته کاملا مجزای این دو سقف در یکپارچگی آن است. سقف لابل به صورت کاملا یکپارچه و بدون جوش نصب می شود. اما سقف آسمان مجازی به صورت تایل های شیشه ای نصب می شوند که مرز بین هر تایل از تایل دیگر کاملا قابل تشخیص است.
-